Under natten mot onsdag i förra veckan utbröt gatustrider vid området runt försvarsdepartementet i Kairo, där minst tolv personer dödades. I fredags dödades ytterligare tre personer och militären genomförde den största massarresteringen sedan expresident Mubaraks fall.
Den första valdagen i presidentvalet ska hållas den 23 maj. Nu finns en viss rädsla för att våldsamheterna ska användas som ursäkt för att skjuta på valet. Något militärrådet fram till förra veckan bedyrade att de inte skulle göra.
Efter att salafistiska Al-Nour-partiets populäre presidentkandidat, Hazem Salah Abu Ismail, blev diskvalificerad för några veckor sedan har hans supportrar protesterat mot beslutet. Något som lett till demonstrationer samt ockupation av Tahrirtorget och området utanför försvarsdepartementet. I onsdags attackerades tältlägret vid försvarsdepartementet i Abbasseya.
Vad striderna beror på och vilka som var inblandade är ännu oklart. Sekulära revolutionärer deltog vid salafisternas sida efter att de informerats om stormning av lägret. Många av dem menar att det var civilklädd militärpolis samt regimfiniansierade bråkmakare, så kallade baltageya, som angrep. Men andra menar att det var män boende i Abasseya som ville ha bort ockupanterna från sitt bostadsområde.
Många rapporterade under onsdagsnatten om maskingevärseld, pistolskott och användning av molotovcocktails. Många dödades och skadades i de blodiga striderna, utan att militär eller polis ingrep.
Under fredagen ordnades flera marscher till Abbasseya till stöd för den fortsatta tältlägerockupationen. Tusentals människor samlades utanför försvarsdepartementet.
– Jag är här främst för att jag vill att militärrådet ska lämna ifrån sig makten tidigare, sade Nagla Shaker under marschen till tältlägret.
Hennes vän Mahmoud sade sig känna till en bekant till en bekant som blev skjuten under onsdagen. Ingen av dem tror att det var boende i Abbasseya som låg bakom morden. Efter att ha sett bilder som delats på Facebook tror de det var civilklädd polis som ville skapa kaos innan valet.
Oavsett vilka som bär ansvar så menar de att det är viktigt att stödja de som fortfarande är kvar på området i deras kamp mot militärrådet.
Demonstranterna möttes senare av kraftig stenkastning från militärpolis, som även använde vattenkanoner och tårgas för att tvinga bort folkmassan från området.
Striderna fortsatte under eftermiddagen och kvällen och militärpolisen flyttade fram sina positioner till gatorna i Abbasseya, där de bland annat omringade och besköt tunnelbanestationen med hagelskott och stenar.
Under fredagen dödades tre personer, varav en militärpolis, och mellan 300 och 400 personer greps för inblandningen i våldet mot militärpolisen, några av dem var journalister. Det är den största massarresteringen sedan revolutionen utbröt i januari förra året.
Ett utegångsförbud i Abbasseya inleddes under natten, något som har hållit i sig varje natt sedan dess.
Sju demonstranter greps senare under lördagen utanför den militära domstolen där de protesterade mot massarresteringen och krävde att deras kamrater skulle friges.
Den 1 maj drog valkampanjerna igång. Alla undersökningar visar att valet kommer att stå mellan Abdel Moneim Aboul Fotouh, fristående kandidat men tidigare högt uppsatt inom Muslimska brödraskapet, och Amr Moussa, tidigare generalsekreterare för Arabförbundet samt utrikesminister under Hosni Mubaraks regim.
För många revolutionärer har valet kommit att stå mellan ett dåligt och ett sämre alternativ. Mellan en islamist och en kvarleva från förra regimen.