Mannen, som var i femtioårsåldern, arbetade som underentreprenör för ett elbolag. Han fördes akut till Universitetssjukhuset i Lund, men hans liv gick inte att rädda.
I början av veckan påbörjade Skogsstyrelsen inventeringen av skadorna efter stormen som svepte in över landet i slutet av förra veckan. Skåne och Halland drabbades hårdast och där väntar nu det riskfyllda röjningsarbetet i skogen.
Allvarliga olyckor i samband med röjningsarbete är inte ovanliga. Efter stormen Gudrun i januari 2005 omkom totalt tolv personer under röjningsarbetet.
– Skogsarbete rent allmänt är farligt, men det här är det farligaste av det farliga inom branschen, säger Tomas Gullberg vid föreningen Säker Skog som bland annat arbetar med att utbilda skogsarbetare och öka säkerheten inom arbetet.
Ofta är det bristen på rutin som är den största faran. Många skogsarbetare i dag jobbar inte längre med motorsåg, något som dock ofta är nödvändigt efter en storm då allt arbete inte går att klara av inifrån en skogsmaskin.
– Det är klart att många är ringrostiga och därför är det oerhört viktigt med rätt utbildning och utrustning för de som nu ska ut. En rotvälta till exempel kan vara livsfarlig. Därför hoppas jag att fler ska våga säga stopp när situationen inte känns tillräcklig säker, säger Tomas Gullberg.
Dock tror han att många utsätter sig för risker, och beskriver situationen ute i skogen efter en storm som pressad.
– Det blir nog lätt så att många tar onödiga risker om man vet att det är strömlöst och tvingas ut i hårt väder och mörker. Där har arbetsgivaren naturligtvis ett enormt stort ansvar och jag tror tyvärr att vissa skickas ut utan tillräcklig utbildning och erfarenhet, säger Tomas Gullberg.
Även Jan-Åke Johansson som är ombudsman i GS-facket för skogs, trä och grafisk bransch ser de stora riskerna med röjningsarbetet efter stora stormar.
– Tyvärr tror jag aldrig att vi helt kan komma ifrån olyckor i det här arbetet, men så länge vi ser riskmomenten måste vi jobba förebyggande för att minimera riskerna bland våra medlemmar.
Enligt GS-facket är dock de flesta som omkommer i röjningsarbetet självverksamma skogsarbetare som går ut på sina egna marker, ofta utan tillräcklig kunskap.
Röjningen efter den senaste stormen kan komma att försvåras ytterligare om det fortsätter att komma snö i de drabbade områdena. Då blir de fällda träden svårare att arbeta med. Jan-Åke Johansson menar att de flesta arbetsköpare sköter sig när det gäller utbildning av de anställda men att det också finns stora brister inom branschen.
– Det övergripande ansvaret ligger naturligtvis på arbetsgivarna. De måste se till att de anställda får all den information om vad de ska jobba med och de säkerhetsgenomgångar som är nödvändiga. I dag är det tyvärr så att alla inte har full kunskap, och säkerheten måste alltid komma i första hand.