Halima Mohamed Alis första arbetsuppgift är att göra i ordning frukost till barnen innan hon väcker dem. Sedan ska barnen göras i ordning och kläs på för att hinna i väg i tid till skolan.
Kriget och fattigdomen i Somalia har lett till att Halima Mohamed Ali och tusentals andra barn tvingats överge sina drömmar om att gå i skolan. Deras barndom handlar i stället om arbete. Enligt den senaste statistiken som finns tillgänglig, vilken kom från Unicef år 2011, tvingades hälften av alla barn från Somalias centrala och södra regioner i åldern mellan 5 och 14 år att arbeta. De flesta barnarbetarna jobbar i andra människors hem eller med kroppsarbete – till låga löner.
Halima Mohamed Ali berättar att hon arbetar från morgon till kväll, med att städa, laga mat, stryka kläder och ta hand om barnen när de kommer hem från skolan igen. Arbetsdagen är slut först efter att barnen somnat igen på kvällen.
– Det är ett stressfyllt arbete, säger hon.
Hon har aldrig satt sin fot i ett klassrum men skulle mycket hellre gå i skolan än att behöva arbeta. Men hennes familj, som består av hennes mamma och två småsystrar, behöver de motsvarande 300 kronor i månaden som hon har i lön.
– Om jag uteblir en enda dag från jobbet så får min familj gå och lägga sig hungrig, säger hon.
Familjen kommer från det sydliga distriktet Dinsor, men begav sig till Mogadishu i samband med den svält som bröt ut där 2011. De lyckades precis undkomma att bli ytterligare siffror i statistiken över närmare en kvarts miljon människor som svalt till döds i samband med en omfattande torka.
När familjen kom till huvudstaden hamnade de i flyktinglägret Badbaado, där de till en början fick hjälp med matbistånd och sjukvård. Med tiden upphörde dock biståndsinsatserna och många av flyktingarnas barn tvingades ut på arbetsmarknaden för att bidra till försörjningen.
Halima Mohamed Ali säger sig vara glad över att kunna hjälpa sin familj, även om arbetet gör henne helt utmattad. Men hennes berättelse är långt ifrån unik, berättar Mohamed Abdi, vid organisationen Somali Peace Line som arbetar för barnens rättigheter.
– Det kommer hundratals flickor från extremt fattiga områden på landsbygden till Mogadishu för att arbeta som hembiträden i medelklassfamiljer. De arbetar för mat, husrum och en låg lön, som de skickar till sina familjer, säger han.
Vissa flickor får inte ens ut sin lön, blir utsatta för övergrepp och behandlas som rena slavar, enligt Mohamed Abdi.
– När vi försöker övertala föräldrar att inte skicka iväg sina barn för att arbeta frågar de oss om vilka alternativa inkomstmöjligheter vi kan erbjuda. Men det har vi inga, säger han.
Vid sidan av att tvingas arbeta långa arbetspass så tjänar barn som elvaårige Hassan Abdullahi Duale dessutom sämre än de vuxna, även om de utför samma arbetsuppgifter. Efter att hans pappa dödats i samband med ett terrordåd i Mogadishu för två år sedan tvingades han hoppa av skolan och börja arbeta på en bilverkstad för att bidra till familjens försörjning.
Hassan Abdullahi Duales arbetskläder består av en oljeindränkt Arsenal-t-tröja med matchande shorts. Arbetsdagen är tolv timmar lång. Han skulle vilja börja skolan igen, men säger att han också har ett ansvar för sin familj.
– En bra dag, när det finns många bilar som behöver repareras så kan jag tjäna runt 50 shillings (motsvarande cirka 15 svenska kronor). Men en dålig dag får jag bara min lunch och skickas hem utan ett öre, berättar Hassan Abdullahi Duale med svetten rinnande längs kinderna.
Den vuxna personalen tjänar närmare tre gånger så mycket, och ibland händer det att de lägger beslag på elvaåringens lön också.
– Det finns inget jag kan göra åt det, och ingen jag kan klaga hos, så då väntar jag bara på nästa arbetsdag, berättar han.
Aweys Sheikh Haddad är chef vid departementet med ansvar för utvecklingsfrågor. Han påpekar att landets författning förbjuder barnarbete och att regeringen nyligen ratificerade den internationella arbetsorganisationen ILO:s konvention mot de värsta formerna av barnarbete.
Men trots dessa pappersprodukter så har ett flertal rapporter slagit fast att det finns somaliska barnarbetare inom nästan alla sektorer, ibland så unga som fem år gamla.
– Regeringen anser att en metod att få bort barnarbetet är att göra skolan mer tillgänglig för barnen. Vi arbetar just nu med att genomdriva program för att få fler barn att återvända till skolan, säger Aweys Sheikh Haddad.
Men vägen dit är fortfarande lång. Enligt Unicef är endast 710 000 av landets 1,7 miljoner barn som är i lågstadieåldern inskrivna i någon form av skolutbildning. Så länge dessa siffror består ser alltså framtiden fortfarande mörk ut för barn som Halima Mohamed Ali och Hassan Abdullahi Duale.