Från berget Águila kan de kriminella grupperna blicka ned över regionen Tierra Caliente i Mexikos södra delstat Guerrero och kontrollera vilka som kommer och går i flera av de mindre orterna.
Tillsammans med de angränsande delstaterna är det fattiga Guerrero en av de regioner som drabbats allra hårdast av den organiserade brottslighetens kamp om kontrollen över narkotikasmugglingen. I orten Santa Ana del Águila, som ligger vid bergets fot och tidigare hade en befolkning på 748 invånare, har hälften av invånarna på senare tid gett sig av för att undkomma våldet.
Här finns inte längre någon lokal polis, präst, eller handlare som kan driva den affär där befolkningen tidigare kunde köpa statligt subventionerade livsmedel. Husens fönster är tillbommade och affärslivet har upphört. De lokala skolornas och vårdcentralens dörrar är låsta med kedjor och hänglås. Efter jullovet vågade bara en av skolorna öppna igen. Men priset blev högt – skolans enda lärare blev kidnappad under terminens andra dag, och hans familjemedlemmar har ännu inte lyckats få ihop den lösensumma som kidnapparna kräver.
– Jag är inte rädd för att dö, men det gör mig sorgsen att människor ska behöva dö på detta sätt, säger en av de invånare som fortfarande bor kvar i Santa Ana del Águila.
Santa Ana del Águila ligger i en av de kommuner som drabbats hårdast av det våld som präglar livet i Guerrero. Flera ökända knarkkarteller strider om kontrollen över regionen, som är en av de viktigaste för smugglingen av opiumvallmo, vilken används för att tillverka heroin. Kommunens borgmästare José Carmen Higuera, säger att de vanligaste brotten på senare år är kidnappningar och utpressning.
– Jag försöker göra så gott jag kan, men vi har behov av en mer effektiv strategi, med ordentligt underrättelsearbete, säger han.
Trots att båda hans företrädare har försvunnit spårlöst har inte José Carmen Higuera några livvakter. Och liksom i så många andra fall där lokala ledare har försvunnit, har inga utredningar om vad som hänt hans företrädare genomförts. José Carmen Higuera säger att de federala myndigheternas insatser mest handlar om att visa upp sig.
– Städerna fylls av poliser och militärer, men inget händer och inga viktiga personer grips. Det de egentligen borde göra är att bege sig ut och skydda de små orternas befolkningar, det är där de skulle behövas.
Kommunen består av huvudorten Ajuchitlán del Progreso och över 100 mindre orter utspridda över en stor yta, med en befolkning som bestod av nästan 140 000 invånare – innan avflyttningen inleddes.
Nästan hälften av det heroin som konsumeras i USA tillverkas numera i Mexiko. Enligt uppgifter från den amerikanska narkotikapolisen DEA ökade beslagen av heroin vid gränsen mot Mexiko med hela 324 procent mellan 2009 och 2013. Och det är delstaten Guerrero, som är en av Mexikos allra fattigaste, som länge varit den ledande producenten av heroin i landet. Vissa experter bedömer att närmare 40 procent av det heroin som produceras i landet kommer härifrån. Det är av det skälet som kampen om regionen, som har två hamnar, är så hård mellan de kriminella grupperna, och det är anledningen till att många orter, som Santa Ana del Águila, har förvandlats till rena spökstäder.
I Santa Ana del Águila och den närliggande byn Garzas berättar den kvarvarande lokalbefolkningen att de senaste striderna bröt ut strax efter julhelgen. Efter att sju personer blivit kidnappade i januari meddelade en militär befälhavare att armén skulle inrätta en militärbas i huvudorten Ajuchitlán del Progreso, för att skydda lokalbefolkningen. Detta efter att över 1 000 personer hade tvingats på flykt bara under de senaste veckorna.
Men de poliser och militärer som finns i huvudorten lämnar sällan staden. De kan ses promenera runt på det stora torget i Ajuchitlán del Progreso samtidigt som människor varje dag berättar om hur nya mord begås, hus bränns ner och nya strider utbryter i mindre orter 20 minuter bort.
– Det handlar om en massa teater, och de talar inte ens om för oss vad de sysslar med, säger borgmästare José Carmen Higuera.