Det är tisdag kväll och ett femtiotal personer är samlade i lokalen i ett kvarter strax utanför centrum i Barcelona. En lista går runt för underskrifter till Housing for all, ett EU-medborgarinitiativ. Tillsammans med dem i den spanska medborgarrättsrörelsen Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), som håller möte ikväll, driver de frågan om att bostad är en mänsklig rättighet och ingen handelsvara.
Det var Barcelonas nuvarande borgmästare Ada Colau som en gång grundade PAH för att få stopp på massvräkningar av hyresgäster i svallvågorna av finanskrisen 2007-2008. Hennes engagemang i organisationen sträckte sig ända fram till år 2015, då hon valdes till sin hemstad Barcelonas första kvinnliga borgmästare.
En position hon ska försöka försvara i valet den 26 maj.
– Det finns ingen politiker som har gjort så mycket för de fattiga som Ada Colau, säger Amada Santos redaktör för nyhetsbyrån La Independent.
Men trots det fortsätter vräkningarna i staden.
– Det är inplanerade vräkningar i stort sett varje dag året om och vår uppgift är att stoppa dem, säger Santi Mas de Xaxas som håller i mötet på PAH den här tisdagen.
På tavlan bredvid honom står alla tider och adresser för veckans avhysningar. De närvarande organiserar sig så att det helt säkert kommer någon från PAH till varje tillfälle.
Bostadsfrågan för Barcelonaborna är viktig i en stad som förra året tog emot över 15 miljoner turister.
– Att många lägenheter och hela hus används till turister bidrar till problemen, men det är inte orsaken till den svåra bostadssituationen här, säger Santi Mas de Xaxas och fortsätter:
– Det grundläggande problemet är att nästan alla bostäder är i privata händer och föremål för spekulation. Under många år fanns ingen kommunal bostadspolitik överhuvudtaget, säger han.
Ada Colau som under sina 20 år som aktivist kämpade mot bankerna och starka ägarintressen har under sin tid som borgmästare infört en regel om att 30 procent av bostäderna i nybyggen måste ställas till förfogande för socialt utsatta grupper.
En av dem som befinner sig på mötet hos PAH är Isabel Cuevas Peña.
– Jag hittade hit när jag själv hamnade i trubbel och nu försöker jag hjälpa andra, säger hon.
Det som är bra här hos PAH är att man får hjälp att själva lösa situationen. Det är många som har varit i samma sits och delar med sig av information, har kunskap om lagar och stöttar.
Cuevas Peña, bostadsaktivist
För några år sedan hade Cuevas Peña hyrt en lägenhet där hon skulle bo med sin dotter. När kontraktet var undertecknat flyttade de in. Men det gick inte lång tid innan polisen knackade på dörren.
Det som hon trodde var ett korrekt hyreskontrakt visade sig vara påhitt och lägenheten hade ockuperats och sedan hyrts ut illegalt till henne. Uthyraren hade inkasserat hyran och försvunnit.
– Det som är bra här hos PAH är att man får hjälp att själva lösa situationen. Det är många som har varit i samma sits och delar med sig av information, har kunskap om lagar och stöttar, säger hon och berättar att det morgonen därpå kommer att ske flera aktioner i samband med inplanerade avhysningar.
Morgonen därpå har ett 50-tal aktivister samlats utanför porten till ett flerfamiljshus i kvarteret Sant Antoni i Barcelona. Här bor Raja Vayea tillsammans med sin fru och treåriga dotter. Vayea kommer från Bangladesh och har bott i staden i cirka tio år.
Under en period var han arbetslös och kom efter med hyran.
– Nu arbetar jag igen och vill betala tillbaka det jag är skyldig, men det vill inte hyresvärden som istället vill ha bort oss, säger han.
Aktivisterna i PAH berättar att fastighetsägarna ofta är beredda att ta till alla konster för att få ut oönskade hyresgäster.
– Det är inte ovanligt att el, gas och vatten stängs av för att utöva påtryckningar, säger Jesús Fabá, en av de som befinner sig utanför Vayeas hus.
Den lokala polisen kommer förbi, men det dröjer innan de rättsliga representanterna infinner sig. De är nämligen fast i förhandlingar kring en annan vräkning några gator bort.
– Det viktiga är att inte låta någon polis eller domare komma in genom porten, säger Fabá och pekar mot koncentrationen av människor som står precis framför dörren.
Han berättar senare på telefon att de lyckades förhindra en avhysning denna gång, men att det väntar en ny längre fram i sommar.
– Trots hårda förhandlingar lyckades vi inte få familjen inskriven på kommunens akuta väntelista för nödställda familjer. Nu återstår för dem och oss att mobilisera för att hitta ett alternativt boendealternativ, säger Jesús Fabá.
Den 20 maj kommer kandidaterna till Barcelonas borgmästarval att debattera bostadsfrågan.
– Det är den viktigaste valfrågan för vår stad, säger Santi Mas de Xaxas.
Men när Ada Colau kvällen därpå håller torgmöte i det intilliggande kvarteret Poble Sec framkommer det att säkerhetssituationen i staden är något som tycks oroa många av meningsmotståndarna.
– Jag har haft min bar här vid torget i 35 år och det har bara blivit osäkrare, säger Loli Balboa medan hon serverar öl till gästerna.
Hon och flera av de andra menar att Colau har gjort alldeles för lite för att komma tillrätta med de utbredda problemen med ficktjuvar, rån och ockuperade lägenheter som används för knarkdistribution.
Vi prioriterar kampen mot ojämlikhet, spekulation och föroreningar i samhället.
Ada Colau, borgmästare i Barcelona
Colau svarar med att säga att det är kampen för social rättvisa som är nyckeln till att komma tillrätta med de problem som medborgarna målar upp.
– Vi prioriterar kampen mot ojämlikhet, spekulation och föroreningar i samhället, säger hon.
Colau har inte haft det lätt, dels har vänsterkoalitionen Barcelona en Comú, som hon leder, saknat majoritet i stadsledningen och dels har den katalanska självständighetsförklaringen och dess politiska och rättsliga efterspel gjort att många beslut och budgetar som rört staden har fått stå åt sidan.
Om hon och de andra i vänsterkoalitionen Barcelona en Comú, i vilken bland annat Podemos ingår, får förnyat förtroende återstår att se.