Det var i måndags förmiddag som en grupp beväpnade män stormade Kabuls universitet. Minst 20 personer dödades när terroristerna öppnade eld inne i flera fyllda föreläsningssalar. Lika många ska också ha skadats, enligt de lokala myndigheterna.
Vittnen förklarar att området liknade ett slagfält.
– Det är ett blodbad inne på universitet, säger en lärare på plats till nyhetsbyrån Reuters.
Andra vittnen säger till nyhetsbyrån att de beväpnade terroristerna sköt mot varenda student de såg.
Terrorattacken mot universitet är den andra mot en skola på kort tid. Så sent som förra lördagen, den 24 oktober, dödades minst 18 personer, varav många tonåringar, när en självmordsbombare slog till mot en skola i en annan del av huvudstaden. Samma dag dödades dessutom nio civila och två polismän i två andra attacker i Ghazniprovinsen i de östra delarna av landet.
Det är också ett sätt att skapa rädsla för att på så sätt visa styrka. Men också för att visa på statens oförmåga att skydda befolkningen. Terroristattacker som de här är en billig form av krigsföring.
Therese Pettersson, forskningssamordnare vid institutionen för freds- och konfliktforskning, Uppsala universitet.
De senaste veckornas händelser gör att läget i Afghanistan återigen tycks bli allt mer osäkert. Det menar Afghanistanskännaren och forskningssamordnaren vid institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet, Therese Pettersson.
– Säkerhetsläget i landet är väldigt skört och det har absolut gått åt fel håll nu under hösten efter ett år med mindre dödligt våld än på länge, säger Therese Pettersson till Arbetaren.
Talibanerna, som under året fört fredssamtal med USA och den afghanska regeringen, säger själva i ett uttalande att de inte har något med måndagens terrordåd att göra. I stället har den islamistiska terrororganisationen IS tagit på sig ansvaret.
– Vi ser ju att IS är försvagade när det gäller strider vid frontlinjen och då använder man sig gärna av så kallade mjuka mål som väcker uppmärksamhet och starka reaktioner. Att attackera skolor och sjukhus är lite av deras signum. Det är också ett sätt att skapa rädsla för att på så sätt visa styrka. Men också för att visa på statens oförmåga att skydda befolkningen. Terroristattacker som de här är en billig form av krigsföring, säger Therese Pettersson som nu oroas över det upptrappade läget i det sedan länge krigsdrabbade landet.
– Tyvärr ser vi ingen närstående minskning av våldet och trots fredsförhandlingarna med talibanerna tidigare i år så har det knappast inneburit någon lösning på problemen. Det känns nästan omöjligt att säga något om den kommande utvecklingen.
Afghanistans president Ahraf Ghani kallar måndagens dåd för en ”föraktlig terrorhandling” och utlyste tisdagen till nationell sorgedag för att hedra offren.