Hundratals människor rapporteras ha dödats den senaste veckan. Bilder från ett nyligen sönderbombat barnsjukhus skakar omvärlden samtidigt som den syriska regimen tillsammans med Ryssland fortsätter attackerna mot de delar av staden som fortfarande kontrolleras av rebeller.
På marken söker 250 000 människor skydd mellan ruinerna och enligt internationella hjälporganisationer befaras omkring 100 000 barn finnas kvar i det sedan länge belägrade östra Aleppo. Enligt nyhetsbyrån AP bombades det sista fungerande sjukhuset i området i fredags, men uppgifterna om vad som händer på plats inne i staden är knapphändiga.
Till SVT säger den 25-årige frilansjournalisten Zouhir al-Shimale att de nu pågående bombningarna är de värsta hittills under det våldsamma inbördeskriget som pågått sedan våren 2011.
Anledningen är att Aleppos östra delar sedan länge kontrollerats av flera olika rebellgrupper och att de syriska regimstyrkorna med uppbackning från Ryssland nu vill återta kontrollen. De intensiva bombningarna har gjort det omöjligt för människor att fly.
Det pratas mer om vad som kan komma att hända framöver än om den akuta situationen för civilbefolkningen i Aleppo.
Danielle Barsoum Malki, handläggare för Syrien på Olof Palme International Center
Samtidigt fortsätter även rebellgruppernas beskjutningar av de västra delarna av staden och enligt FN gör sig båda sidor i konflikten skyldiga till krigsbrott genom att civila inte skonas i de blodiga striderna.
– Jag oroar mig på flera nivåer för läget just nu. Inte minst för att det känns som att det som sker i Aleppo kommit i skymundan för andra saker som händer. Till exempel invasionen av Mosul och det amerikanska presidentvalet. Det pratas mer om vad som kan komma att hända framöver än om den akuta situationen för civilbefolkningen i Aleppo, säger Danielle Barsoum Malki som är handläggare för Syrien på Olof Palme International Center, till Arbetaren.
Hon följer utvecklingen i området noga och säger att konflikten är komplex med regimen och Ryssland på ena sidan och de många olika rebellgrupperna på den andra.
– Omvärlden måste se till att parterna sätter sig ned och diskuterar. Det är naturligtvis svårt. Men kortsiktigt är det viktigaste att återuppta vapenvilan, att man slutar bomba och använda civila som mänskliga sköldar. Det måste vara prio ett, säger hon.
Danielle Barsoum Malki, precis som många andra som följer utvecklingen, säger att det är svårt att lita på den information som läcker ut från de instängda delarna av staden. Ingen tvekar dock på att bägge sidor gjort sig skyldiga, precis som FN säger, till många krigsbrott.
Förutom de intensiva bombningarna och den omfattande bristen på sjukvård varnar nu internationella hjälporganisationer för att maten i området är på väg att ta slut. Samtidigt är vintern på väg, något som riskerar att förvärra situationen ytterligare.
Hittills har över 300 000 människor dött i inbördeskriget som startade med protester mot president Bashar al-Assad i spåren av den arabiska våren 2011.
Och samtidigt som helvetet fortsätter ställer sig många frågan vad som kommer att hända framöver. Inte minst med tanke på USA:s förväntat varmare relationer med Ryssland och president Vladimir Putin.
Ryssland stödjer Bashar al-Assads regim och USA:s nyvalde president Donald Trump har redan antytt att de båda länderna kan komma att samarbeta för att slåss mot syriska rebellgrupper.
Logga in för att läsa artikeln
Detta är en låst artikel. Logga in eller teckna en prenumeration för att fortsätta läsa.
Vi har bytt prenumerationssystem till Preno, därför måste du uppdatera ditt lösenord för att kunna logga in (det går bra att välja samma igen). Det är bara att mejla till [email protected] om du har några frågor!
Eller teckna en prenumeration
Om du vill stödja Arbetaren och dessutom direkt få tillgång till denna artikel och mycket mer kan du teckna en prenumeration här nedan:
2 nr digtalt varje vecka och 10 papperstidningar per år.
59 kr
2 nr digtalt varje vecka och 10 papperstidningar per år.
708 kr
2 nr digtalt varje vecka och 10 papperstidningar per år.
354 kr