– Just nu, med den politiska situationen vi har, är det inte lätt att driva ett fackförbund. Vi är ett mål för regeringen och det utnyttjas av arbetsgivarna. Vi väldigt försvagade, säger Sar Mora som är ordförande för livsmedelsfacket, Kambodjanska livsmedels- och servicefederationen, med drygt 3 000 medlemmar.
Vi möts i en hotellobby för att diskutera det ansträngda läget för de hotade fackförbunden inför parlamentsvalet i Kambodja den 29 juli.
Landets premiärminister Hun Sen har suttit på sin post i 33 år och någon ny premiärminister lär det heller inte bli efter sommaren. Flera parter vittnar om gripanden, förföljelse och trakasserier från polis och säkerhetsstyrkor.
– Vi har det väldigt tufft just nu inför valet, säger Sar Mora och fortsätter:
– Men även om det kanske inte blir någon förändring i det här valet måste vi fortsätta vårt arbete, det finns inga alternativ.
Folk hamnar i trubbel för det allra minsta.
Naly Pilorge, chef för människorättsorganisationen LICADHO
Premiärminister Hun Sen, hans parti CPP och regeringen såg tidigare i år till att oppositionspartiet CNRP löstes upp. Det skedde genom ett beslut i landets högsta domstol.
Först hade regeringen beskyllt oppositionspolitiker för att ha försökt störta regeringen med hjälp av USA, något som tillbakavisats av både USA och flera människorättsorganisationer. Det hela slutade med att CRNP:s lokala kontor stängdes och 118 partimedlemmar bannlystes från politiken i fem år.
– Regeringen använder lagstiftning, polis och myndigheter för att försäkra sig om att ingen kritik uttrycks mot regimen, säger Naly Pilorge, chef för organisationen LICADHO som arbetar för mänskliga rättigheter i Kambodja.
Under landets lokalval förra året fick oppositionen över 43 procent av rösterna. Hun Sens krafttag mot politiskt oliktänkande är inte begränsat till oppositionspartiet i parlamentet. För att tysta motståndare har han också siktet inställt på medier och fackföreningar.
– Det känns som om vi blir kvävda. Vi måste hela tiden se upp med vad vi säger, folk hamnar i trubbel för det allra minsta. Under en väldigt kort tid har vi förlorat alla fria medier. De medier och fackförbund som kämpar emot hotas av nedstängning genom exempelvis påhittade skatteskulder, säger Naly Pilorge.
Fackens organisation och förmåga att samla folk ses som ett hot mot Huns Sens absoluta makt i landet. I samband med att oppositionspartiet slogs ned drog premiärminister Hun Sen också fem fackledare inför rätta, med anklagelser om att de är ansvariga för flera dödsfall i samband med protester efter parlamentsvalet 2014.
De fem ledarna sattes under övervakning av domstolen och hotas med fängelse.
När vi har möten så måste vi be om lov.
Sar Mora, ordförande för Kambodjanska livsmedels- och servicefederationen
Som ett svar på allt större intresse för fackförbund och organisering av arbetare införde Hun Sens regering nya restriktioner mot fackförbund och rättighetsorganisationer under 2016.
Lagarna innebär bland annat att varje fackförbund måste registrera sig för att få verka, att myndigheter har rätt till all information om medlemmar de önskar och en rejält begränsad strejkrätt.
– Det har varit väldigt, väldigt svårt. Lagen begränsar vår rätt att finnas i landet och nyligen blev vi avstängda eftersom regeringen hävdar att det vi gör är illegalt. Det är mycket orättvist och inte i enlighet med Kambodjas konstitution, säger Eang Vuthy, Equitable Cambodias chef.
Equitable Cambodia är en rättighetsorganisation som arbetar med mänskliga rättigheter utifrån jämställd fördelning av resurser i landet.
Och han får medhåll av kollegan Mory Sar, engagerad i ungdomsorganisationen Kambodjanska ungdomsnätverket som jobbar med att engagera unga politiskt i lokala och nationella frågor. Enligt Mory Sar har trakasserierna från polis och säkerhetsstyrkor ökat även mot hans organisation sedan lagen infördes.
– Vi saknar många av våra mänskliga rättigheter. Det finns ett antal personer som gripits och slängts i fängelse på grund av att de kritiserat regeringen inför valet. Regeringen försöker skrämma människor och det gör att färre vågar uttrycka sig öppet om politik och samhällsfrågor.
Lagen förbjuder all aktivitet som kan äventyra fred, stabilitet och allmän ordning eller som kan skada nationell säkerhet, nationell enighet, traditioner eller kambodjanska samhällets kultur. Den har kritiserats av både människorättsorganisationer och fackförbund för att leda till politiserade beslut som saknar objektiva grunder när myndigheter ska godkänna fackliga organisationer och handlägga ärenden som rör dem.
– Vi kan inte informera våra medlemmar eftersom när vi har möten så måste vi be om lov. Polisen kommer ofta till oss och kräver att få se vår dagordning och ta foton på den. Det är ett sätt att skrämma oss och våra medlemmar så att de inte ska gå med i facket, säger Sar Mora, ordförande för livsmedelsfacket.
Efter valet kanske det lugnar ner sig lite, det får vi hoppas i alla fall.
Eang Vuthy, chef för Equitable Cambodia
Hun Sens taktik att försöka slå ut fackförbunden inför valet ser ut att ha haft effekt. Facken vittnar om att man fått allt svårare att organisera arbetare.
Hela 91 procent byggarbetarna i huvudstaden Phnom Penh är oorganiserade, visar en undersökning från april i år som utfördes av Kambodjas fackförbund för byggarbetare, som genomfördes i april med 1 000 svarande.
Enligt en rapport från Human Rights Watch har myndigheter i landet nyligen startat flera tveksamma utredningar kring fackförbund.
Det innebär enligt människorättsorganisationen att vissa aktörer förhindrats från att registrera sig, som lagen kräver. De kan därmed inte verka för bättre arbetsvillkor eller mänskliga rättigheter i landet.
Samtidigt som regeringen slår till mot allt fler fackmöten och förföljer och trakasserar personer inom rörelsen, och trots den nya fackförbundslagen som försvårar arbetet, tog sig nästan tusen arbetare ut för att fira 1 maj tidigare i år.
Marschen genom huvudstaden Phnom Penh, som bevakades av polis och säkerhetsstyrkor, är förbjuden.
Även om läget i Kambodja är svårt just nu, så finns hopp säger Eang Vuthy, chef för Equitable Cambodia.
– Just nu finns det inte mycket vi kan göra. Efter valet kanske det lugnar ner sig lite, det får vi hoppas i alla fall, säger Eang Vuthy.