#65/2019 Inrikes Minst två skadade i samband med Iranmöte i Stockholm Femton personer omhändertogs och minst två skadades i samband med protesterna mot Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarifs besök i Stockholm under onsdagen.
#65/2019 Inrikes Allt fler ansöker om skuldsanering Rekordmånga svenskar ansöker om skuldsanering. Det visar nya siffror från Kronofogden. En av de vanligaste orsakerna till ansökningarna är spelskulder.
#65/2019 Utrikes Foodoras cykelbud i strejk i Norge Ett hundratal cykelbud hos matleverantörskedjan Foodora i Norge gick under tisdagen ut i strejk. Anledningen är att förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal brutit samman.
#65/2019 Utrikes Oro för upptrappat våld i Kashmir Det upptrappade läget i Kashmir riskerar att leda till ännu mer våld. Det spår nu många experter sedan Indien stängt ned delar av regionen.
#65/2019 Utrikes Flera strejker på Ryanair Missnöjet pyr bland Ryanairs anställda runt om i Europa. Det skandalomsusade flygbolagets kabinpersonal i Spanien har utlyst en tio dagar lång strejk. Samtidigt strejkar redan piloter och kabinpersonal i Portugal och Storbritannien som svar på lågprisbolagets planer på att minska antalet anställda med 900 personer.
#65/2019 Följetong Sommarföljetongen: Högspänning – del 17 Henrik Bromander är författare, serieteckare och krönikör i Arbetaren. I sommar publicerar vi hans bok Högspänning som följetong i tidningen. Här är sjuttonde delen.
#65/2019 Utrikes Allt fler aktivister mördas i Guatemala Nyligen meddelade USA:s president Donald Trump att Guatemala gått med på att klassas som ett säkert tredje land för flyktingar som passerar på väg mot USA. Samtidigt visar en ny rapport att Guatemala är det land i världen där flest miljöaktivister mördades under förra året, räknat per capita.
#65/2019 Litteratur Modigt motstånd under ockupation [BOK] De som vågade. Franska motståndsrörelsen under ockupationen 1940–1944 Britt Ståhlberg Norée Carlssons förlag, 2019 Journalisten och författaren Britt Ståhlberg Norée, sedan många år boende i Paris, känner stadens historia och landskap som sin egen ficka, det är tydligt. Och till nytta när hon ska berätta om motståndsrörelsen under den tyska naziockupationen av landet. Redan […]
#65/2019 Radar Konsten att inte arbeta Arbetet bryter ned oss. Även när vi är lediga arbetar vi, och ett nytt servicenäringsproletariat sliter ut sig i total alienation. Men när Axel Andersson läser Josh Cohens arbetskritiska bok Not Working fastnar han vid frågan hur långt en arbetskritik med konst och konstnärer som modeller egentligen kan föra oss.
#65/2019 Retro 1930-tal – och arbetsfred på tapeten När en socialdemokratisk regering under några år i början och mitten av 1930-talet ville inskränka den fackliga stridsrätten blev motståndet från arbetarrörelsen så pass stort att lagstiftningsplanerna aldrig kunde sättas i verket. Vi gör här åter ett nedslag i Arbetarens arkiv och publicerar en kritisk skrift från 1934 om den planerade ”tredjemanslagen”, författad av den mångårige Arbetarenredaktören Albert Jensen.