Okategoriserade Glöm värdlandsavtal och allmän värnplikt – det är redan för sent! Arbetaren och Galago lanserar ett pangerbjudande som kommer att få Micael Bydén att känna sig som ett nykränkt gotländskt luftrum!
#77/2024 Sms från Gaza "Jag skriver detta meddelande till er som ett vittnesmål om de svåraste dagarna i våra liv."
#75/2017 Utrikes ”AfD vinner klassiska arbetarväljare” Högerradikala AfD är det tyska valets stora vinnare. Det står klart efter att rösterna från söndagens val räknats. Partiet landade på 12,6 procent och blir därmed landets tredje största. Många oroas nu över utvecklingen.
#18/2021 Radarserie ”Alla rebeller skall skjutas, inga fångar skall tas” I år är det 100 år sedan Kronstadtupproret ägde rum i februari-mars 1921. I en serie texter berättar Kristian Falk om upproret, repressionen och efterspelet. Det här är del 2 – Stormningen.
#25/2021 Intervjun ”Allt ska mätas och beräknas i detalj” Varsamt och respektfullt berättar Elliot Baron i debutboken om villkoren för äldre och personal inom hemtjänsten. Arbetaren träffar honom för att prata om stress, new public management och om litteraturen verkligen kan förändra.
#46/2021 Utrikes ”Amazon kan inte köra bort oss” Många blev besvikna när det inte blev någon fackklubb på Amazons lager i Bessemer i Alabama. Men nu har Amazon Labor Union dragit igång en kampanj och samlar in underskrifter för att bilda en fackklubb på Amazons lager i New York. Arbetaren har intervjuat den fackliga organisatören Christian Smalls om sommarens utmaningar och Amazons union-busting.
#82/2022 Debatt ”Anarkismen kan inte skrivas bort ur syndikalismen” Vi behöver en större och öppnare diskussion om både frihetlig praktik och teori, skriver Amalthea Frantz och Gabriel Kuhn i en debattartikel i Arbetaren.
#28/2020 Inrikes ”Anställda ska skyddas ‘med marginal’ från smitta” Arbetsköpare kan komma att ställas inför rätta om personal som smittats inte fått korrekt skyddsutrustning. Det säger arbetsrättsexperten Tommy Iseskog. Diskussionen och oron sprider sig kring vårdpersonalens skyddsutrustning och nu sänks kraven. Arbetaren har ringt upp experten Tommy Iseskog som själv oroas över läget.
#19/2021 Inrikes ”Antifeminismen är högst närvarande i Sverige” Arbetaren ställer tre frågor till Diana Mulinari, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet, som leder ett nytt forskningsprojekt på temat antifeminism.
#95/2021 Inrikes ”Apotea leker med människoliv” Karims tillvaro vändes upp och ned när han blev uppsagd från jobbet på Apoteas lager utanför Uppsala. Nu har hans uppehållstillstånd löpt ut och rädslan för den ovissa framtiden är enorm.
Inrikes ”Åratal innan de återvunnit förtroendet” Tid för återhämtning har varit ett ständigt återkommande krav för de skånska sjuksköterskorna som till slut sagt upp sig i protest. En av dem är Emma Lilja Lindvall – men nytt avtal till trots kommer hon ändå fullfölja uppsägningen.
#56/2022 Kultur ”Arbetarklassens röster behövs” Föreningen Arbetarskrivare släpper ny antologi • Blandning av etablerade och debuterande författare
#60/2021 Inrikes ”Arbetet är hårt och intensivt” Inför sensommaren har bärplockare gett sig ut i de svenska skogarna. När det kommer till den kommersiella bärplockningen reser många hit från Thailand via bemanningsföretag. Hur går den ekonomin ihop och hur ser villkoren ut?
#49/2017 Debatt ”Arbetsskadeutredningen är skåpmat som möglat” Regeringen har ännu en gång låtit utreda arbetsskadeförsäkringen med uppdraget ”En mer jämställd och rättssäker försäkring vid arbetsskada”, som utredningen kallas. Men regeringen och regeringens utredare duckar åter igen för det största problemet inom arbetsskadeförsäkringen – AFA. Det menar Leif Kåvestad från Arbetsskadades nätverk.
#45/2018 Intervjun ”Åsiktskorridorerna är ett faktum” Det är svårt att ringa in Åsa Moberg. Hon är helt och hållet sin egen, okuvlig och omutbar som debattör i offentligheten. Påläst och närvarande är hon till synes helt orädd för att ompröva sina ståndpunkter och kritisera dogmatism. En av Sveriges skarpaste feministiska röster, och främsta kännare av den franska filosofen Simone de Beauvoir, gick inte i ledband 1968 – och gör det inte nu 50 år senare. Och hon har massor kvar att berätta.
#51/2018 Intervjun ”Bandyns mat hade inte varit lika kul” VM i fotboll pågår och Sverige spelar kvartsfinal på lördag. Det har utvecklats en mängd sätt att följa matcherna; hemma i soffan, ute på bioduk, i hörlurar eller på jobbdatorn. Hans Niklasson och hans familj äter sig genom VM.